Erkend Duurzaam2019-04-03T11:18:47+01:00

Autobedrijf Scheerders is Erkend Duurzaam

Maatschappelijk verantwoord en erkend duurzaam handelen is in onze bedrijfsvoering verankerd.
Wat betekent dit voor Autobedrijf Scheerders en hoe gaan wij hiermee om? Voor onze organisatie betekent dit dat wij niet alleen kijken naar de huidige, maar ook naar de toekomstige gevolgen van diverse activiteiten. Als organisatie nemen wij onze maatschappelijke verantwoording. Hoe? Door aandacht te besteden aan de 3 P’s (People, Planet, Profit) zoals Erkend Duurzaam deze internationaal hanteert. We zien het als een uitdaging om tussen deze 3 P’s een balans te vinden en een meerwaarde te creëren voor:

People –
Autobedrijf Scheerders heeft aandacht voor het welzijn van de medewerkers maar ook voor de mensen buiten de organisatie. Bij Autobedrijf Scheerders doen we dingen samen!

Planet –
Wij als Autobedrijf Scheerders merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en een laag brandstofverbruik. Wij kunnen u onder andere adviseren over de mogelijkheden van schonere mobiliteit. Ook kunt u bij Planet denken aan het scheiden van de diverse afvalstromen, het vervangen van producten door duurzamere producten met een lager verbruik, of het aanbieden van stille en zuinige banden.
Daarnaast kunnen wij ook uw hybride of elektrische auto voorzien van onderhoud, onze monteurs zijn hier in gecertificeerd.

Profit –
Er wordt niet alleen gelet op de financiële prestaties, maar ook op werkgelegenheid, investeringen in infrastructuur en maatschappelijke betrokkenheid. U kunt hierbij denken aan sponsoring van lokale activiteiten en projecten zoals ‘de Scheerders Rotonde’.
Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Verenigingen, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit).